Select Page

TIP van PARDOES: ‘(S)Toverij met frieten (deel 2) –  Geest van het Nevelbos’ – Marc de Bel

Na het spannend avontuur over de frituur Sunshine van opa en oma Fried (zie deel 1), is het alweer tijd voor een ‘super’-spannend en geestig verhaal.

Deze keer gaan de frieten niet echt aan het dansen, maar komt Mona alles te weten over bompie Bombus, de excentrieke opa van oma Fried, haar betover-grootvader dus, wiens geest nog altijd in het Nevelbos rondzweeft.

Mona moest eerst helpen om het huis te schilderen en kon dus helaas niet mee met haar vrienden naar Pairi Daiza. Maar dan belt oma Fried met de vraag of zij wil invallen voor het meisje dat in het toneelstuk de Boself speelt. Mona speelt echter niet alleen Boself, maar helpt ook opa bij het bouwen van een kijkboomhut, ze neemt het op voor Fera Vos en haar twee welpjes en wordt goeie maatjes met Titus. En zo duikelt Mona in een nieuw avontuur.

Marc de Bel debuteerde in 1986 en bracht al méér dan 150 boeken uit. Alweer slaagt hij erin om een nieuwe spannende reeks te schrijven, met een tikkeltje humor. De verleiding werd me te groot om dit boek te lezen en jullie warm te maken voor dit nieuwe avontuur van deze fantastische jeugdauteur.

Veel leesplezier.

550×758 (1)