Select Page

Kindvriendelijke partners

Huidig Logo Speelgoedmuseum Mechelen

Speelgoedmuseum Mechelen

In Speelgoedmuseum Mechelen slaat het hart van jong én oud op hol! Het museum heeft een van de meest uitgebreide speelgoedcollecties van Europa. Je vindt er speelgoed van alle uithoeken van de wereld, van zowel vroeger als nu. Voor de kinderen is het dolle pret en voor de ouderen pure nostalgie. 

Tip: het museum bevindt zich (tot en met eind september) op een boogscheut van kinderboekhandel Pardoes (letterlijk 3 minuten wandelen). Wissel je museumbezoek of een (gratis) spelletjesnamiddag dus zeker af met een bezoek aan Pardoes. Meer informatie op speelgoedmuseum.be (https://speelgoedmuseum.be/plan%20je%20bezoek/kalender.html).”

 

kaffée kadee

Kafée Kadée

Kafée Kadée is een gezellig (eet)kafée voor klein en groot in hartje Mechelen.
Aangezien we praktisch buren zijn, organiseren we regemaltig samen activiteiten. 

Elke eerste woensdag van de maand (behalve op feestdagen) kun je bij Kadée Kadée terecht voor ‘Poffertjes en Pardoes’. 
Eerst ben je welkom bij Kafée Kadée voor lekkere poffertjes en daarna komen de kinderen onder begeleiding naar Pardoes voor een rondleiding en een voorleessessie. 

Voor meer info kun je terecht op: Kafée Kadée (kafeekadee.be)

cinema Lumière

Cinema Lumière Mechelen

Cinema Lumière en Pardoes organiseren samen allerlei toffe jeugdactiviteiten die films en boeken met elkaar verbinden. Voor de aanvang van heel wat films voor kinderen en jongeren, kun je dikwijls genieten van een boeiende voorleessessie van Pardoes. In ruil voor je cinematicket, krijg je bovendien ook nog eens 5 euro korting op een aankoop van minimum 25 euro. 

Vanaf 6 maart kun je in cinema Lumière ook heerlijk snuisteren in de pop-boekenhoek, samengesteld door Pardoes. 

Hou zeker de kalender van Cinema Lumière in het oog! Cinema Lumière Mechelen – stadsbioscoop (lumiere-mechelen.be)