Select Page

TIP van PARDOES: ‘Morgen is er weer een dag’

Misschien hebben jullie net als ik ooit al eens iets fout gezegd of een kort en onbeleefd antwoord aan iemand gegeven? Nadien voelde ik me heel ongemakkelijk en wist soms niet goed hoe ik dit terug kon goedmaken.

Inderdaad, soms zeg je iets, of je doet iets waar je later spijt van krijgt. Iedereen is wel eens egoïstisch en gemeen, hebberig en jaloers. Maar het gaat er om wat je er daarna mee doet. Of je daarna jezelf kunt vergeven en toe kunt geven dat niemand perfect is, ook jij niet. Kun je het weer goed maken met de mensen die je gekwetst hebt? Als we van onze fouten kunnen leren en groeien, dan dragen onze fouten bij aan wie we zijn.

Het verhaal ‘Morgen is er weer een dag’ helpt kinderen hierbij en geeft je als volwassene de gelegenheid om hierover met kinderen te praten. Het boek laat zien dat als je fouten maakt er altijd weer een nieuwe dag komt en je je fouten weer kunt rechtzetten. ‘Morgen is er weer een dag’ is een prachtig verhaal dat mooi past bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen. Stap voor stap ontdekken de kinderen waar het verhaal over gaat en zullen ze dingen herkennen. De tekeningen in mooie felle kleuren dragen hieraan bij. De verschillende situaties zijn prachtig weergegeven en zijn heel herkenbaar. De emoties zijn goed van de gezichten af te lezen.
Poëtisch, liefdevol en kleurrijk boek boordevol troost en hoop.

550×758 (1)