Select Page

TIP van PARDOES: ‘ER WAS misschien EENS – 20 verhalen die waargebeurd zijn of niet?’ – Door Kamiel De Bruyne en Yarne Daeren

Een boek met 20 korte verhalen is leuk. Maar een boek met 20 verhalen die misschien echt gebeurd zijn, – of niet- is nog leuker. Grappige, mysterieuze en spannende verhalen wisselen mekaar af. Tijdens het lezen staan je gedachten op scherp omdat je weet dat het verhaal echt kan zijn of een verzinsel. Heel leuk om zo eens te lezen. De verhalen zelf zijn ook heel amusant en leerrijk.

Zoals ‘Heeft een ridder de friet uitgevonden?’ Ik dacht altijd dat dat de Belgen waren. Maar schijn bedriegt. Of niet? Het antwoord zal je verbazen, -dat deed het mij toch.

Of het verhaal van een pot die al dertien jaar lang op het vuur staat te pruttelen. (Dat lijkt mij een dure gas – of elektriciteitsrekening). Maar kan dit wel, een pot soep dat dertien jaar lang op het vuur staat? Het kan toch niet dat het voedsel in die pot toch nog eetbaar is na dertien jaar?!
Na het lezen van het verhaal, draai je de pagina om en zie je of het verhaal van deze pot wel echt waar is. Daarna krijg je nog meer weetjes en info over andere gerechten die lang moeten pruttelen en zeer oude maar lekkere kaasjes.

Het verhaal van het meisje met de korte naam Bo, dat leefde in het dorpje ‘Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch’ is mijn favoriet uit het boek. (Probeer eerst al eens deze dorpsnaam goed uit te spreken)

Tijdens de Jeugdboekenmaand viel het verhaal van ‘Het gouden toiletpapier van de keizer’ heel hard in de smaak tijdens onze voorleessessies bij onze Mechelse schoolgaande bollebozen. Ze vielen compleet uit de lucht en de nodige ‘eikes’ en gegiechel waren te horen toen we vertelden over het ontstaan van wc-papier.

ER WAS misschien EENS is ook een leuk boek om op je communielijstje of lentefeestlijstje te zetten. – Of gewoon in je bezit te hebben, je gaat het je niet beklagen! –

Voor 17.50 euro staat het boek op je boekenplank te blinken.

En psssst er bestaat ook al een deel 2 van dit boek!

550×758 (1)