Tip van Pardoes

Een boom vol herinneringen’

Zes maanden geleden stierf mijn papa, mijn held. Onze Pardoes-kast vol mooie rouwboekjes heb ik een hele tijd links laten liggen, ik wou niet met tranen in mijn ogen in de winkel staan. Maar enkele weken geleden was de tijd rijp en pakte ik dit prachtige prentenboek van het schap. Het greep me onmiddellijk naar de keel: de tekeningen zijn (kleur)rijk en best vrolijk, de woorden perfect gekozen.

Het verhaal begint als een sprookje: ‘Er was eens een vos die samen met veel andere dieren in een groot bos woonde.’ Voor zijn dagelijkse dutje koos vos zijn favoriete open plekje in het bos uit en sloot zijn ogen. Om niet meer wakker te worden…
Al zijn dierenvrienden komen afscheid nemen en ze halen samen herinneringen op. En dan gebeurt er iets moois: op de plek waar vos gestorven is, begint een boompje te groeien. En die boom groeit bij elk verhaal, bij elke mooie herinnering. Zo blijft vos verder leven, in het bos, tussen zijn vrienden. Want na verdriet om de dood, is er ook weer plaats voor nieuw leven.”

Een boom vol herinneringen’ van Britta Teckentrup, €13,99

550×758 (1)