Tip van Pardoes

‘Dagboek van Gurty, vakantie op het platteland’ van Bertrand Santini, vertaald door Edward van de Vendel (vanaf 8 jaar)

 

“Move over Samson, hier is Gurty, de nieuwe en eigenzinnige tophond van het moment.  Heb je altijd willen weten hoe een hondenbrein werkt? Wil je weten wat die blik van je hond ‘Euhm denk je nu echt dat ik die stok ga halen voor je’ echt betekent? Waarom je beter geen gebakken kip onbemand op de tafel laat liggen? Dan is ‘’Het dagboek van Gurty’’ een echte aanrader. Ga samen met Gurthy op avontuur op het platteland en ontmoet zijn compagnons.

 

Toen ik in het boek begon te bladeren, werd ik onmiddellijk aangetrokken door de mooie en grappige illustraties. Even later begon ik te lezen en voor ik het wist zat ik al aan de laatste pagina, ik kon niet meer stoppen met lezen. Wat een verademing, wat een leuk boekje! Na het omslaan van de laatste pagina besefte ik dat het al lang geleden was dat ik nog eens zo luid en ongegeneerd heb gelachen en dit alle 125 pagina’s lang. Ook leuk dat je zintuigen aangesproken worden tijdens dit hondendagboek.

Het is een makkelijk verteerbaar boek, met vlotte zinnen en korte hoofdstukjes, ideaal voor jonge lezertjes vanaf 8 jaar die graag tranen lachen. Aan het einde van het boek zijn er nog verrassende extra’s om je avontuur met Gurty nog wat langer te laten duren.

Plakkerige suikerspinnen, Dalmatiër-koeien, vriendje Billenkop en een volle babyluier wachten op je!”

 

550×758 (1)