Select Page

Op 26 en 27 november opent Pardoes op feestelijke wijze zijn deuren

De bekende boekhandel in Mechelen heeft zijn winkel in een nieuw jasje gestoken om een echte belevingswereld voor boeken te zijn.

600 x 200 – Mailchimp Header (6)

Stapelgek op lezen. Met deze nieuwe slogan moedigt Pardoes kinderen aan om hun leesplezier te (her)ontdekken. In een wereld waarin schermen een groot deel van de vrijetijdsbesteding uitmaken, is Pardoes een innoverende plek waar je naast lezen ook kan beleven.

De metamorfose van Pardoes kun je komen bewonderen tijdens het openingsweekend van 26 en 27 november boordevol activiteiten. Stijn Baeckens, verantwoordelijke van Pardoes, vertelt hierover: “Onze droom is om van Pardoes een plaats te maken waar lezen en beleven samenvallen en kinderen van alle leeftijdscategorieën nieuwe verhalen ontdekken. In onze vernieuwde kinderboekhandel kan ieder kind zijn fantasie de vrije loop laten en zijn ouders of grootouders meesleuren naar deze magische plek waar beide werelden samenkomen.”

In de nieuwe boekhandel kun je met je eigen ogen de Pardoeshut, de Young Adult Cave, het Leesbos, Het Boekenkabinet en de verschillende experience zones bewonderen. Naast uitmuntende service en advies maakt Pardoes ruimte voor onder andere vertel- en voorleessessies, workshops en bezoeken van bekende auteurs en illustratoren. Ook leerkrachten kunnen van Pardoes gebruik maken om lezen te stimuleren: in de winkel is er plek voor scholen om workshops voor de leerlingen te organiseren.

De vernieuwde Pardoes is uniek in Vlaanderen en Nederland. “Een bezoek aan de kinderboekhandel nodigt je uit om je te laten onderdompelen in alle prachtige verhalen die het ruime aanbod aan kinderboeken in Vlaanderen en Nederland te bieden heeft”, vertelt Stijn Baeckens.

Bij Pardoes kunnen kinderen, jongeren, hun (groot)ouders en scholen een nieuwe wereld komen ontdekken en hun fantasie tot leven laten komen. Ontdek HIER alle activiteiten van het openingsweekend.