TIP van PARDOES: ‘De Kerstmisauris en de lijst met stoute kinderen’ van Tom Fletcher

‘De Kerstmisaurus vloog naar de boekenkast, pakte het grote boek waar Stoute Kinderen op stond en gaf het aan de Kerstman. We moeten ons geen zorgen maken, als het evenwicht niet helemaal klopt. Dat is wel vaker zo bij de eerste weging. Als het Kerstmis wordt, dan moeten deze twee boeken precies even zwaar zijn … DOINK! De schaal met de Stoute Lijst kwam met een klap op het bureau terecht en de veel lichtere schaal met de Lieve Lijst vloog omhoog naar het plafond…’-De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen-.

Dit verhaal begint op de allerkerstigste plek op de aarde: de Noordpool. Onder een deken van wervelend groen en blauw noorderlicht staat het sneeuwkasteel van de Kerstman. De Kerstman is druk bezig met het wegen van zijn twee belangrijkste boeken: het grote boek met de Stoute Kinderen en het grote boek met de Lieve Kinderen. Als het Kerstmis is worden de twee boeken op de weegschaal gelegd en moeten ze in evenwicht zijn, zodat de Kerstman cadeaus kan gaan rondbrengen bij de kinderen die op de Lieve Lijst staat.

Wanneer de Kerstman begin december alvast een proef weging doet, blijkt het grote boek van de Stoute Kinderen veel te zwaar te zijn. Dan is het tijd voor de Kerstmisaurus om in actie te komen! Hij gaat op pad om een aantal Stoute Kinderen te verplaatsen naar de Lieve Kinderen lijst, maar dit gaat niet zomaar. Lukt het de Kerstmisaurus om de Stoute Kinderen lijst te verkleinen, zodat de Kerstman toch zijn cadeaus kan gaan bezorgen tijdens Kerstmis?

Prachtig boek vol magie om voor te lezen vanaf 5 jaar en zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Ook verschenen van deze auteur:

De Knerpers

De Braniebende

De Kerstmisaurus en de Winterheks

550×758 (1)