TIP van PARDOES: ‘Bas en Klara in de gewoontoren’, van Thais Vanderheyden

In 1 woord dit boek omschrijven? WAUW!!

Echt, dit boek doet mijn mond openvallen, op alle vlakken!

Het boek zet diversiteit en mogen zijn zoals je bent centraal. Samen met Bas en Klara mogen we mee binnen kijken in het appartementje van verschillende gezinnen, met de nadruk op verschillend. Een weduwe, een homokoppel, een nieuw samengesteld gezin, een gezin met geadopteerde kinderen, een bewust alleenstaande mama (BAM), en nog vele andere: wel 12 in totaal.

Bas en Klara zijn op zoek naar hun rode ballon die is gaan vliegen. En in hun zoektocht naar de ballon, word je als lezer meegenomen in een veelheid aan details en wordt het boek ook meteen een zoek- en ontdekboek.

De manier waarop het boek geillustreerd werd is buitengewoon verbluffend: er kwam geen tekenwerk aan te pas, maar alles werd in plasticine en andere materialen uitgewerkt: van personage tot kleinste detail. Je kan uren rondneuzen in alle appartementjes en voor vele kinderen zal dit absoluut een inspiratiebron bieden om zelf aan de slag te gaan met een bol klei en wat knutselspulletjes! Laat die vakanties en regendagen en feestdagen maar komen!

Een topper als geschenkboek voor jong en oud!

Verkrijgbaar in de winkel en in onze webshop (18,99 euro)

550×758 (1)