01.10 ꓲ Workshop ‘Tekenpraat’ met Jason Meijer

Workshop_Tekenpraat

Soms is het moeilijk om met kinderen en jongeren te praten over dingen die niet goed lopen. Tekeningen kunnen daarbij een grote meerwaarde betekenen. 

Jason Meijer ontwikkelde Tekenpraat, een praktische methode om kinderen en jongeren letterlijk zicht te geven op hun problemen en hoe ze opgelost kunnen worden.

In deze workshop richt hij zich tot ouders en professionals die kinderen en jongeren opvolgen die vastlopen in hun functioneren en dat zelf moeilijk kunnen uiten. Hij geeft daarbij veel handige tips en tricks om je beeldverhaal duidelijker en je gesprek krachtiger te maken.

En mocht je denken ‘Niets voor mij, ik kan niet tekenen’, geen nood. Je krijgt ook nuttige tips om leuke tekeningen te maken. Je zult ontdekken dat tekenen veel makkelijker is dan je denkt.

Jason Meijer werkt ruim 25 jaar in het (speciaal) onderwijs en de gezondheidszorg. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk waar hij veel werkt met kinderen, jongeren en ouders met vragen over de emotionele ontwikkeling. Als supervisor ondersteunt Jason professionals in hun deskundigheidsontwikkeling waarbij tekenen een onmisbaar medium is.

 

PRAKTISCH

  • Zondag 1 oktober 2023 van 14u30 tot 16u
  • Prijs: 25 euro per gezin, incl. boek ‘Tekenpraat’, ter waarde van 20 euro. ( 1 boek per gezin)
  • Inschrijving: via onderstaand formulier 
    Betaling voor deelname kan ter plaatse
tekenpraat

Tekenpraat

Praten over wat niet goed gaat en oplossingen zoeken en verwoorden is vaak moeilijk voor kinderen en jongeren. Tekeningen bieden daarom een enorme meerwaarde in een gesprek.

Tekenpraat is een boek waar je meteen praktisch mee aan de slag kunt.
Het richt zich tot ouders en professionals die kinderen en jongeren opvolgen die vastlopen in hun functioneren en dat zelf moeilijk kunnen uiten. Al tekenend gaat de begeleider in gesprek met deze jonge mensen. De tekeningen verbeelden letterlijk wat de jongeren aanreiken. Ze helpen hen om gevoelens te vertalen en gedachten te benoemen, en om samen met hun begeleider tot passende oplossingen te komen.

Deze oplossingsgerichte aanpak zorgt voor wederzijds begrip en geeft meer (zelf)vertrouwen om inzichten te bereiken. Deze methodiek werd door de auteurs heel succesvol toegepast bij kinderen en jongeren met autisme. Het visualiseren van gespreksonderwerpen werkt bijzonder inspirerend. Je hoeft als begeleider zelf geen tekentalent te zijn.

Het boek geeft je veel handige tips en tricks om je beeldverhaal duidelijker en je gesprek krachtiger te maken.


Tekenpraat

Jason Meijer & Peter Vermeulen
€ 20
Uitgeverij Pelckmans