07.04 ꓲ Sanne Rooseboom komt voorlezen

Deze activiteit is helaas geannuleerd

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom is kinderboekenschrijver. Ze schrijft over geheime Ministeries, roestige duikboten en humeurige prinsessen. Ze houdt er van als kinderen haar boeken grappig en spannend vinden, maar het moet wel ergens over gaan. Over wat je kan doen voor iemand anders, over onrecht rechtzetten, over vriendschap, over ouders.  Sanne’s nieuwste boek ‘Mot en de metaalvissers’ sleepte een nominatie voor de Boon en de Woutertje Pieterse Prijs in de wacht. Ze maakt dit jaar ook het geschenk voor de kinderboekenweek.

  • Vrijdag 7 april, 14u
  • vanaf 9 jaar
  • gratis toegang

 

Schrijf je in

mot en de metaalvissers

Mot en de metaalvissers

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.